Thursday, September 13, 2007

Cyberkocken - vinnaren!

Ja, nu har äntligen alla domare gjort sina omdömen (i ärlighetens namn så är det mest jag själv som sölat, tusen tack till Tiina och Micki för hjälpen) och kommit fram till en värdig vinnare, nämligen

"det alldeles garanterat UNIKA bidraget, som låter som nåt man läser på en restaurangmeny och inte riktigt vet om man skall våga pröva på, men som visar sig vara riktigt riktigt roligt i praktiken (kan en av domarna som själv hunnit pröva betyga)"

det vill säga Brazilian Lindas nötbottnar med kantarell- och rocculamousse toppad med söta bönor. Grattis!

Folkets val var däremot med god marginal Lilla Myzan med sin fläskfilé med svamppasta och ruccola pesto. Grattis!

Nästa gång är det alltså Linda som arrangerar, hoppas ni kan vara med då också!

Recipe after the jump!

Tuesday, September 4, 2007

Cyberkocken - sammanställningen

Jag har ådragit mig en riktigt irriterande höstförkylning så nu blir det inte så mycket pladder här, bara en snabb sammanställning på månadens cybrkock-bidrag. Åtta stycken blev det, det tycks vara en ganska typisk fångst i det här sammanhanget. Ingedienserna var alltså rucola, nötter, gröna bönor och svamp, en ganska så enkel kombination i mitt tycke.

I Lilla Myzan's kök bjöds det på
fläskfilé med svamppasta och ruccola pesto
. Det här var Lenas första Cyberkock-etapp, hoppas det blir många fler!



I Annes Mat vankades det en höstligt värmande risotto med kantareller och hasselnötter.






Hos Ilva i Aglio e olio blev det både förrätt och huvudrätt: ugnsbakade champinjonhattar och så nätinnanlår med gröna bönor, karl johansvamp, ruccola, hasselnötter och balsamvinäger.






Granivoren var också med för första gången, med champinjoner med överraskning.





Middagstipset fick med alla ingredienser av en slump! Hasselnötsfisk med kantarell- och ruccolabulgur.





Lata Mamman bjöd på portabello med ljummen sallad på råris, gröna bönor och rucola samt sås av soltorkad tomat och valnöt.






Broccoli gjorde väldigt lockande ruccolagratinerad lax med ljummen potatissallad.








Brazilian Linda hade blogger-problem men hann ändå med med sina nötbottnar med kantarell och rocculamousse toppad med söta bönor.




Dessvärre hann jag själv inte få till stånd ett bidrag, vilket kanske var tur i oturen eftersom hälften av min tilltänkta jury är bortrest den här veckan. Så nu består juryn av mig och två svenskatalande Quarkläsare, Tiina och Micki. Vi återkommer med resultat på veckoslutet, och tills dess kan ni också rösta på era egna favoriter i folkets val.

Recipe after the jump!