Tuesday, September 4, 2007

Cyberkocken - sammanställningen

Jag har ådragit mig en riktigt irriterande höstförkylning så nu blir det inte så mycket pladder här, bara en snabb sammanställning på månadens cybrkock-bidrag. Åtta stycken blev det, det tycks vara en ganska typisk fångst i det här sammanhanget. Ingedienserna var alltså rucola, nötter, gröna bönor och svamp, en ganska så enkel kombination i mitt tycke.

I Lilla Myzan's kök bjöds det på
fläskfilé med svamppasta och ruccola pesto
. Det här var Lenas första Cyberkock-etapp, hoppas det blir många fler!I Annes Mat vankades det en höstligt värmande risotto med kantareller och hasselnötter.


Hos Ilva i Aglio e olio blev det både förrätt och huvudrätt: ugnsbakade champinjonhattar och så nätinnanlår med gröna bönor, karl johansvamp, ruccola, hasselnötter och balsamvinäger.


Granivoren var också med för första gången, med champinjoner med överraskning.

Middagstipset fick med alla ingredienser av en slump! Hasselnötsfisk med kantarell- och ruccolabulgur.

Lata Mamman bjöd på portabello med ljummen sallad på råris, gröna bönor och rucola samt sås av soltorkad tomat och valnöt.


Broccoli gjorde väldigt lockande ruccolagratinerad lax med ljummen potatissallad.
Brazilian Linda hade blogger-problem men hann ändå med med sina nötbottnar med kantarell och rocculamousse toppad med söta bönor.
Dessvärre hann jag själv inte få till stånd ett bidrag, vilket kanske var tur i oturen eftersom hälften av min tilltänkta jury är bortrest den här veckan. Så nu består juryn av mig och två svenskatalande Quarkläsare, Tiina och Micki. Vi återkommer med resultat på veckoslutet, och tills dess kan ni också rösta på era egna favoriter i folkets val.

8 comments:

Ilva said...

Wow vad du var snabb! tack för en fin sammanställning förkylning till trots!

Anna-Eva said...

Hm, när jag försöker rösta säger den att jag redan röstat fast jag inte har det:(
Kanske den räknar alla som har samma bredbandsserver som en röst?

deinin said...

Anna-Eva, så konstigt! Den är inställd att blockera med cookie, inte IP-adress, så det borde gå att rösta en gång med varje dator. Om du vill kan du mejla mig din röst så röstar jag för dig?

Anna-Eva said...

Äsch vi behöver inte krångla till det. Jag vågar säga helt öppet att jag röstar på Middagstipset och blev vansinnigt sugen på hennes hasselnötsfisk :)

Kinna said...

Vad roligt att så många var med den här gången. Nästa gång ska jag försöka få in ett bidrag.

Nälkäinen said...

Hei! Yritin antaa ääneni Middagstipsetille, mutta se ei näköjään rekisteröitynyt. Vai ilmestyykö se ääni vasta myöhemmin tuohon äänestystilastoon?

Åsa said...

Wow, vilken snygg "röstgrej" (har ingen aning vad det kallas för) Ekonomin är inte på min sida nu så det är tömmafrysochskafferitid hos mig. Hoppas kunna delta igen längre fram i höst. Men rösta går ju ändå ;) Krya på dig! Hoppas du blir frisk igen snart.

Clipping Path Service said...

Absolutely fantastic job you have done here.This is so nice.Thanks for sharing.